https://katafyto.blogspot.com - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΤΟ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ!

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πλούσιες οι εκδηλώσεις στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου Καλαμπάκας


Μεταμόρφωση του Σωτήρος σήμερα και για ακόμη μια χρονιά το Δασαρχείο Καλαμπάκας οργάνωσε το πανηγύρι του ομώνυμου Ιερού Ναού στη θέση Κουκουφλί Ασπροποτάμου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του.

Επίκεντρο για ακόμα μια φορά το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο των εγκαταστάσεων του δασαρχείου Καλαμπάκας στην περιοχή Κουκουφλί Ασπροποτάμου.

Στο συγκεκριμένο εκκλησάκι κάθε 6 Αυγούστου γίνεται ουσιαστικά το αντάμωμα των Ασπροποταμιτών δεδομένου ότι συμπίπτει με την παρουσία στα χωριά της περιοχής των απανταχού Ασπροποταμιτών.

Να σημειωθεί ότι
το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχει ανεγερθεί από το δασαρχείο Καλαμπάκας στο χώρο των εγκαταστάσεων του συμπλέγματος Κουκουφλίου που ως γνωστόν αποτελούσε το ορμητήριο των δραστηριοτήτων του δασαρχείου Καλαμπάκας φιλοξενώντας τους δασεργάτες.
Σήμερα, που η ερημιά βασιλεύει στις εγκαταστάσεις δεδομένου ότι το δασαρχείο σταμάτησε τις δραστηριότητες του στην περιοχή το εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παραμένει πόλος έλξης αλλά και σημείο αναφοράς των Ασπροποταμιτών.

Έτσι το απόγευμα της γιορτής [ χθες Τετάρτη ]της Μεταμορφώσεως αλλά και ανήμερα [ σήμερα Πέμπτη ]το δασαρχείο Καλαμπάκας πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεις ανοίγοντας τις πύλες του Ναού αλλά και των εγκαταστάσεων.

Η παράδοση χρόνων τηρήθηκε και εφέτος μιας και ο Δασάρχης Χρήστος Πίσσιας, σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή, προσκάλεσε όσους το επιθυμούν να συμμετείχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Τετάρτη (5 Αυγούστου) το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Εσπερινού, ενώ σήμερα Πέμπτη(6 Αυγούστου) το πρωί ξεκίνησε ο όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική θεία λειτουργία, με την καθιερωμένη αρτοκλασία.

Από όλους τονίστηκε ότι το δασαρχείο συνεχίζει την παράδοση χρόνων και τη μέρα της πανηγύρεως του Ναού της Μεταμόρφωσης υποδέχεται με χαρά όλους όσους επισκέπτονται την περιοχή.

Και όπως είναι καθιερωμένο μετά την θεία λειτουργία το Δασαρχείο προσφέρει παραδοσιακό φαγητό φασολάδα σε όλους τους πανηγυριώτες.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κος Τσέλιγκας Ηλίας , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης ,ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Τσίγκας Γεώργιος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Ράντος ( Αντιδήμαρχος ) , Βουρλίτσης Δημήτριος ( Αντιδήμαρχος ) , Δήμου Γεώργιος και Γιάννης Γιαννούλας , ο νυν Δασάρχης Καλαμπάκας κ. Πίσσιας, ο Δασάρχης Τρικάλων Κουλοκούρας Χρήστος , ο Διευθυντής Δασών κος Κουτσονάσιος και άλλοι.

Τελετάρχες των εκδηλώσεων ήταν οι Υπάλληλοι του Δασαρχείου Αλέξης Γκίκας και Σταύρου Ευάγγελος , χωρίς να υπολείπεται η προσφορά όλων των εργαζομένων του Δασαρχείου Καλαμπάκας αλλά και συνταξιούχων , που 10 ημέρες τώρα δούλευαν ακατάπαυστα για να προετοιμάσουν τον χώρο.